Fintage Fashion Show: Cherries

I have received feedback from my followers that they would like to read my blog texts in Finnish language too, so from now on I will write texts both in English and Finnish.

Olen saanut seuraajiltani palautetta, että he haluaisivat lukea tekstini suomeksi, joten tästä lähtien omissa Fintage Fashion Show -postauksissani ovat tekstit sekä englanniksi että suomeksi! Lisäksi lisäsin vielä suomenkielisen esittelyn itsestäni, jonka voit lukea postauksen lopusta. Muuten, kaikille vielä tiedoksi, että en ole Facebookissa, joten en voi kommentoida blogiin Facebookin kautta jätettyjä viestejä. Facebookin kautta jätetyt kommentit ovat tietenkin tervetulleita, mutta en pysty vastaamaan niihin.

I adore my sister’s vintage jewelry collection. She doesn’t, like me either, to purchase fine jewelry, but collectible pieces made of materials like Bakelite, Lucite and rhinestones. Trademarks as Lisner, Napier etc. Usually when I visit at her home, she presents me her latest purchases. Sometimes we change and buy jewelries from each other, but I’m really lucky, because she also lends her own pieces for me. And, in fact, this grand parure cherries set that I am wearing now is lent from my sister’s jewelry box. She collected patiently parts of set from different places until all the parts were there. All I can say is that patience pays off, or what do you think?

Ihailen siskoni vintage-korukokoelmaa. Hän ei, kuten en minäkään, osta arvokoruja, vaan kaikenlaisia muita, kuten Bakeliitti- ja Lusiitti-koruja, erilaisia pukukoruja eri valmistajilta kuten Lisneriltä, Napierilta jne… Yleensä kun käyn hänen luonaan, hän esittelee minulle uusimmat hankintansa. Välillä vaihdamme ja ostamme koruja toisiltamme, mutta olen todella onnekas, koska hän myös lainaa minulle omia korujaan silloin tällöin. Tämänkertainen huikea, neljäosainen kirsikkakorusetti onkin siskoni korurasiasta lainattu. Hän keräili kärsivällisesti setin osia eripaikoista kunnes kaikki osat olivat koossa. En voi muuta sanoa kuin että kärsivällisyys kannatti, vai mitä?

Ice broke up on a nearby lake on the first week of May and the week after that I was able to take a look at ice-free lake from the island, which is one of my favorite picnic places in the summertime. By the water it was cold, so warm wool skirt and mink collar cardigan were a good combination. The shoes are one pair of my everyday favourites from my all time favorite vintage shop, called Nasta. Handbag is labelled “Ingber” and it is from my sister’s collection.

Jäät lähtivät läheisestä järvestä toukokuun ensimmäisellä viikolla ja viikko sen jälkeen pääsin ensimmäinen kerran katsomaan jäätöntä järveä saaresta, joka on yksi suosikki piknikkipaikkani kesäisin. Veden äärellä oli kylmä, joten lämmin villakangashame ja neuletakki olivat hyvä yhdistelmä. Lisäksi minulla oli vintage-liike Nastasta (Liisankatu 15, Helsinki) ostamani suosikki arkikenkäni ja Ingber-merkkinen leopardikäsilaukku, joka myös on siskoni kokoelmasta.

MY VINTAGE LIFESTYLE BLOG: THE LUCKY BUBBLES


Bubble

Dressing in vintage clothing is part of my lifestyle, which is due to my love of music from 1940s to 60s era. Almost all my vintage items date back to 50s and early 60s (small part is already from 40s). In this blog I shall only present vintage items (unless specially noted). Besides collecting vintage items, I love going to parties in good company and having looong hot rod car runs. I will post every other Friday (even numbered week). I hope my outfits will delight you or even better inspire you! By the way, I am not in the Facebook, so I can not comment on those messages. Messages left via Facebook are of course welcome, but I will not be able to comment them in these circumstances. IN FINNISH: Vintage-pukeutuminen on osa elämäntapaani, joka on seurausta rakkaudestani 1940 - 1960-luvun musiikkiin. Lähes kaikki vintageni on 50-luvulta ja 60-luvun alusta (pieni osa on jo 40-luvulta). Tässä blogissa esittelen ainoastaan vintage-tavaroita (ellei toisin mainita). Vintage-keräilyn lisäksi tykkään käydä juhlimassa hyvässä seurassa sekä tehdä pitkiä hot rod -ajeluja. Postaan aina parillisen viikon perjantaina. Toivon, että asuni ilahduttavat, tai vielä parempi, inspiroivat sinua! Muuten, en ole Facebookissa, joten en voi kommentoida Facebookin kautta jätettyjä viestejä. Facebookin kautta jätetyt kommentit ovat tietenkin tervetulleita, mutta en pysty vastaamaan niihin.

More Posts

Comments

comments

15 thoughts on “Fintage Fashion Show: Cherries

 1. Cherise says:

  Kirsikkakorusetti on todella upea! En itsekään juuri välitä arvokoruista, hassut ja näyttävät korut ovat paljon hienompia 🙂 Leopardilaukku on myös todellinen herkku!

  • Bubble says:

   Kiitos Cherise! Ajattelin kerätä myös itselleni tämän setin, mutta juuri tällä hetkellä ei riitä kärsivällisyys enää yhteenkään uuteen keräilyprojektiin. 🙂

 2. Sofie says:

  Olen ihaillut asujasi täällä blogissa jo pitkään, näytät aina upealta! Minulla on myös kysymys: miten laitat hiuksesi? Voiko histenlaittoa oppia jostain, siis nimenomaan vintage-tyylii? Hiuksesi ovat aina aivan hurmaavat!

  • Bubble says:

   Kiitos Sofie! 🙂 Hiustenlaittoa voi ehdottomasti oppia! Itse laitan hiukseni yleensä jostain kuvasta näkemäni mallin mukaan, mutta mieleeni tulee ainakin yksi kirja, josta voisi olla apua. Se on Lauren Rennelsin yksityiskohtaiset ohjeet sisältävä kirja nimenomaan vintage-tyylisten hiusten laittoon. Siinä on kampausohjeita 1920-luvulta 1960-luvulle ja lisäksi tietoa tekniikoista, työvälineistä ja tarvikkeista. Suomessa sitä myy mielestäni ainakin VintagEija’s, jolla on myös verkkokauppa. Omia, ehdottoman tärkeitä hiustenlaittotarvikkeitani ovat hyvät valkit ja verkot. Teen itse ”täytteet”(ns. valkit) nutturoihini, silloin niistä saa sopivan kokoisia ja muotoisia sekä niihin voi lisätä kunnon kiinnitysklipsit (joita ei ole ollut lainkaan näkemissäni valmisvalkeissa). Lisäksi käytän lähes aina kiharoiden päällä verkkoa, koska en jaksa stressata niiden suoristumista. Omat, Solida-merkkiset verkkoni on ostettu hiusmessuilta, ne ovat suht luonnollisia, pysyvät hyvin paikoillaan ja kestävät paljon käyttöä. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua! 🙂

   • Sofie says:

    Kiitos vastauksesta! Nyt kyllä ostan tuon kirjan. Olen vähän tumpelo hiustenlaittamisessa ja yleensä myös vähän laiska :). Laiskuus johtuu osin siitä, etten oikein osaa. Saan vielä kiharat aikaiseksi, mutta niiden muotoilu tuntuu olevan mahdottomuus minulle. Jotain kertoo sekin, että sisareni kerran tokaisi, että tukkani näyttää 80-luvun missiltä! Yritys oli ollut kova saada aikaiseksi jotain vintage-henkistä :). Olisiko joskus mahdollista vaikka Fintagen järjestää hiustenlaitto-opetusta? Maksaisin mielelläni, jos sellainen tilaisuus tulisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *