Sötsaksblandning: Sukat talveksi

Toivon mukaan pakkasukko kolkuttaa jo kotvan kuluttua kotiovelle ja päästää meidät nauttimaan muustakin kuin harmaasta vesikelistä. Sitä ennen on hyvä varmistaa, etteivät varpaat pääse palelemaan, eli vaihtaa sukkalaatikon sisältö hieman lämpöisempään kerrastoon.

Olen päättänyt alkaa selviytymään elämästä ilman sukkahousuja. Kesällä ohuen ohuet saumasukat ovatkin jo tulleet tavaksi, mutta entä talvella? Itseäni on askarruttanut jo jonkin aikaa, minkälaisia sukkia vanhaan hyvään aikaan kiinnitettiin sukkanauhoihin roudan saapuessa? Ohuita nailoneita tuskin ainakaan, sillä niistä olen saanut kuulla kauhujuttuja. Kuulemma kovimpien pakkasten aikaan juhlatuulella ulos lähteneillä neitosilla ovat nailonit sulaneet jalkoihin kiinni.

Onneksi netin ihmeellinen maailma  osaa vastata talviseen sukkadilemmaan muun muassa seuraavanlaisilla kuvilla:


Ja kuinka ollakaan, poistuin mukavuusalueeltani, eli kirpputoreilta, suuren ruotsalaisen ketjumyymälän Henkkamaukan ovista sisään ja sukkaosastolla nimeäni huusivat nämä sukat:


Sukat on markkinoitu ylipolven sukkina, mutta ovat melkoisen pitkät ja ainakin tällaiselle persjalkaiselle yltävät mainiosti sukkanauhoihin kiinni. Väreissä ei ollut hirveästi valinnanvaraa, oli vain näitä sinisiä ja harmaita. Jos kuitenkin kestää kutisevaa villaa paremmin kuin allekirjoittanut, oli H&M:n valikoimissa myös mustia ja harmaita villa-akryylisekoitesukkia. Nekin todella pitkää mallia. Edellä mainituissa ja kuvatuissa sukissa on ilmettä piristävää palmikkokuviointia ja jälkeen mainitut ovat suoraa neulosta.

Sukkainnostuksen siivittämänä löysin myös ensi kesää silmällä pitäen mielenkiintoisen blogimerkinnän. Merkinnän kirjoittaja on liittänyt tavallisesta poikkeavien vanhojen sukkien  kuvia vuoden 1943 Life-lehden sivuilta blogiinsa. Kuvien kirjavasti kuvitetut puuvillasukat tuovat vaihtelua tavallisiin ruskea-musta-harmaa-akselin nailon- ja puuvillasukkiin. Tässä muutama kuva:

(Blogimerkintä kokonaisuudessaan löytyy täältä: http://osullivansgirl.blogspot.com/2011/04/do-you-love-vintage-stockings.html )

Sötsaksblandning

Sötsaksblandning - tarinoita tavarataivaiden (kirpputorien) takaa vintagehengessä.

More Posts

Comments

comments

2 thoughts on “Sötsaksblandning: Sukat talveksi

    • Sötsaksblandning says:

      Thanks for your comment! 🙂 Shortly translated I love the 40s and I´ve been searching for some winter stockings for it will be a cold winter ahead here in Finland. In the middle of the search for inspiration photos I found your blogpost. I wanted to post your pictures for others to see, that 40s stockings don´t always come just in those ”boring” colors.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *