Uutistoimitus: Valentin Vaalan 30-luvun kaupunkikomedioita DVD:llä

Suomi-Filmin tuottamat Valentin Vaalan iki-ihanat 1930-luvun kaupunkikomediat Kaikki rakastavat (1935) ja Mieheke (1936) on julkaistu DVD:llä!

Vaalan ensimmäinen Suomi-Filmille tekemä ohjaustyö Kaikki rakastavat nosti julkisuuteen suomalaisen elokuvan valovoimaisimman valkokangasparin Ansan ja Taunon. DVD:n lisämateriaaleina nähdään mm. dokumentti Kamerat pyörivät, jossa nähdään Vaala filmaamassa elokuvaa Hangossa ja Helsingissä, sekä Risto Orko ohjaamassa elokuvaa VMV 6 (1936) Suomenlahdella.

Railakas Mieheke seurasi tyyliltään Valentin Vaalan edellistä Hilja Valtos -filmatisointia Vaimoketta. Molemmissa miespääosaa esitti Tauno Palo, mutta Miehekkeen naispääosassa ensiesiintymisen suomalaisella valkokankaalla tekee Tuulikki Paananen. Myös Regina Linnanheimo nähdään komedian tähtikaartissa. Elokuvan lisämateriaalina on mm. Vaalan ohjaama lyhytelokuva, jossa esiintyvät Ansa Ikonen ja Tauno Majuri.

Myös Vaalan elokuvat Sysmäläinen (1938) ja Ihmiset suviyössä (1948) on vastikään julkaistu DVD:llä.

DVD:eitä myydät hyvinvarustetut tavaratalot ja KAVAn keskus (Sörnäisten rantatie 25 A, 5. krs, puh. 09 6154 00).

Uutistoimitus

Uutistoimitus pitää huolen, että kaikki ovat ajan tasalla vintagemaailman tapahtumista. Lähetä uutisehdotuksesi osoitteeseen uutistoimitus(at)fintage.net

More Posts

Comments

comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *