Uutistoimitus: Voita upea Matti Kassila -kirja!

Matti Kassilan ura elokuvantekijänä kesti vuodesta 1946 aina vuoteen 1994. Hän on ainoa suomalainen elokuvaohjaaja, joka onnistui siirtyä ”vanhasta” elokuvasta ”uuteen” 1960-luvun murroksen yli.

Yli 400-sivuinen kirja Elokuvat kertovat, Matti Kassila käsittelee ohjaajan elokuva- ja tv-uraa. Sen kirjoittajina on 19 suomalaisen elokuvan tutkijaa, tuntijaa ja tekijää, myös ohjaaja itse. Kirjan artikkelit tarkastelevat mm. 30-luvun epookkipuvustusta, 50-luvun elokuvien uudenlaista naiskuvaa, elokuvien eksentrisiä tähtiä, ja ohjaajan kaupunkielokuvia, jotka kuvaavat 50- ja -60-lukujen elämäntapaa ja Helsingin muuttuneita kujia ja kortteleita.

Nimeämällä Matti Kassila -elokuvasuosikkisi, joko kommentoimalla tähän Fintagen blogin postiin tai Facebookin Kassila-postaukseen, olet mukana yhden Elokuvat kertovat, Matti Kassila -kirjan arvonnassa. Osallistumisaika päättyy perjantaina 8.11.2013 klo 15.

Huom! Jos osallistut kommentoimalla blogin kautta niin jätäthän sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä siinä tapauksessa, että onnetar osuu kohdallesi.

Uutistoimitus

Uutistoimitus pitää huolen, että kaikki ovat ajan tasalla vintagemaailman tapahtumista. Lähetä uutisehdotuksesi osoitteeseen uutistoimitus(at)fintage.net

More Posts

Comments

comments

13 thoughts on “Uutistoimitus: Voita upea Matti Kassila -kirja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *