Yhdistys

 

Suomalaiset vintageharrastajat tarvitsevat yhteisön

Fintagelaisia poseeraamassa ensimmäisen Fintagen piknikin päätteeksi Tampereen Näsinpuiston suihkulähteen edustalla

Kaksi vintageharrastajaa ja ansioitunut web-ohjelmoija muurasivat maaliskuun kolmas päivä vuonna 2010 maailmanlaajuisen tietoverkon megalopolikseen yhden perustuskiven lisää. Tällöin syntyi keskustelupalsta Fintage, jonka nimi on yhdistelmä sanoista vintage ja Finland. Suomalaisten vintageharrastajien oman nettiyhteisön esitteitä jaettiin ensi kertaa silloisessa Helsinki Vintage -tapahtumassa.  Fintagen päämääränä on alusta lähtien ollut harrastajien yhteen saattaminen tavalla tai toisella. Fintage onkin säännöllisesti ollut esillä eri tapahtumissa ja järjestänyt keskustelupalstalaisten kesken tapaamisia, mm. piknikkejä.

finta2010

Fintage ry:n perustajajäsenet Meri Kortteenpohja, Jirina Alanko, Anna Linna, Lassi Patokorpi, Riikka Pennanen, Mimosa Koiranen ja Jenni Jaakkola

Joulun 2010 välipäivinä Fintage siirtyi uudelle tasolle, kun seitsemän fintagelaista kokoontuivat Tampereella yhteen yhdistyksen perustuskokouksen merkeissä. Jo olemassaolevien tavoitteiden lisäksi, joita Fintagen keskustelupalsta yritti parhaansa mukaan toteuttaa, liitettiin agendaan vintagesta tiedottaminen ja tapahtumien järjestäminen. Yhdistyksen nimeksi otettiin myös Fintage, sillä se oli jo hyvin iskostunut harrastajien mieliin.

Fintage ry

Yhdistyksemme Fintage ry ylläpitää Fintagen verkkosivuja, Facebook-sivuja ja keskustelupalstaa. Sen pääasiallisena tarkoituksena on kerätä yhteen vintagen harrastajia, kerätä ja jakaa tietoa, sekä järjestää tapahtumia. Yhdistyksen säännöt voit lukea täältä. Yhdistys on hyväksytty PRH:n rekisteriin 10.6.2011. Fintage ry on poliittisesti ja aatteellisesti sitoutumaton yhdistys ja yhdistyksessä toimivien jäsenten mielipiteet eivät ole yhdistyksen yleisiä mielipiteitä.

Yhdistyksen hallituksen jäsenet 2015

Puheenjohtaja – Anna Linna

Sihteeri – Jenni Jaakkola

Varapuheenjohtaja – Meri Kortteenpohja

Rahastonhoitaja – Marianne Niemelä

Tapahtumavastaava – Lassi Patokorpi

Jäsenvastaava – Leea Kuronen

Tiedottaja– Elina Ortamo

Tiedottaja – Jani Saranpää

Tiedottaja – Taru Järvikallio